Curriculum Vitae

1963

start van de groep door Bob Boon, als vocale dimensie bij het toenmalige BRT-orkest. Stilaan begint de groep een eigen leven te leiden, maar blijft veel opdrachten voor de BRT uitvoeren.

’60 – begin ’70

de groep is vaak te zien en te horen op radio en tv in ‘Lied van mijn land’, ‘Canzonissima’, ‘Mezza Musica”, e.a. Opname van verschillende elpees, o.a. in samenwerking met Vlaamse zangers. Verschillende optredens in binnen- en buitenland. De groep wordt o.a. begeleid door ‘the Clouds’.

‘65-‘68-‘72

Opname van 3 eigen elpees, met kerstliederen en volksliederen.

1976

Bob geeft de leiding van de BBS over aan Wilfried Van Beveren, die de fakkel niet veel later doorgeeft aan Jan Gysel.

1978

Jan Haspeslagh, docent aan het Lemmensinstituut, neemt de muzikale leiding van de groep over. Jan Gysel neemt de zakelijke kant waar.

Jaren 80

De groep evolueert naar een ensemble dat ‘kooramusement op niveau’ brengt: covers van popsongs, evergreens en Nederlandstalige liederen in hoofdzakelijk eigen bewerkingen. De groep zingt nu Kerstconcerten en Passieconcerten enerzijds en ‘In Concert’ programma’s anderzijds. De singers worden oorspronkelijk begeleid door een combo, later door de rijke keyboardbegeleiding van Jan Coeck en daarna van Karl Vanneste (jaren 90).

1984

Kor Hendrickx, als nieuwe voorzitter, promoot de groep bij diverse socio-culturele verenigingen.

1989

Cassette, lp en cd ‘Schoner dan de dagen’ (uitgegeven door Eufoda)

1993

CD en cassette ‘Nu zyt wellekome’ (uitgegeven door Eufoda)

1994

Muriel de Ryck neemt het voorzitterschap van de groep over.

1996

CD in eigen beheer: ‘Touched by’

1998

Bob Boon overlijdt op 14 februari. Hij bleef tot bij zijn overlijden betrokken bij ‘zijn singers’, was graag op de hoogte van wat de groep deed, en vond het belangrijk dat zijn inspiratie, zij het in een eigentijdsere vorm, behouden bleef. Hij intervenieerde echter niet in het (dagelijkse) beleid van de groep, maar vertrouwde op de volgende dirigent en de bestuurders van de groep .

1999

CD in eigen beheer: ‘Zoek hem bij de doden niet. Voor Bob’ Jan Haspeslagh verlaat de groep, na meer dan 20 jaar dirigentschap.

’99-’00

Koenraad Hinnekint, docent aan het Lemmensinstituut, neemt de muzikale leiding van de groep over. Na verschillende begeleiders per project, wordt Stan Driesen de vaste toetsenman van de groep.

Eind 2003

Mik Deboes dirigeert de kerstconcerten

Begin 2004

Opname kerst-CD ‘Licht!’ (eigen beheer)

Juli 2004

Karen Haspeslagh, dochter van Jan, dirigeert de concerten ‘Bob Boon Singers zingen voor Vlaanderen’ Eind 2004 Mik Deboes dirigeert de kerstconcerten.

2005

‘Duo-baan’ voor de dirigenten Karen Haspeslagh en Mik Deboes. De groep herbront zich, maar blijft trouw aan zijn traditie, zij het in een meer eigentijdse vertaling. De groep wordt een VZW.

2006

Karen Haspeslagh wordt vaste dirigente van de BBS.

2007

De BBS werken aan hun nieuw project en zingen weer meer dan 15 concerten op jaarbasis.

2008

N.a.v. hun 45 jarig bestaan, lanceren de BBS hun nieuwe voorstelling ‘VOLUIT’ en verzorgen o.a. een optreden op het concert ‘Houden Van’ in het sportpaleis te Antwerpen.

2009

Guy Verfaillie wordt de nieuwe dirigent van de Bob Boon Singers.

2010

De singers werken aan een nieuwe programma: “Gospels and more”. Een gevarieerd programma met negrospirituals en gospels, stil en ingetogen, maar ook hoopvol en opgewekt.

2011

De groep maakt een radicale switch van een gemengd ensemble naar een groep met maximum 16 dames. Hierdoor krijgen ze de kans om een volledig nieuw programma op te bouwen dat ze voor de eerste keer, voorlopig nog in een beperkte versie, brengen tijdens hun kerstconcerten einde 2011.

2012

‘The ladies’ komen op kruissnelheid en maken zich sterk voor twee nieuwe programma’s: “Licht”, vol sfeer en variatie, te brengen in kleinere zalen of kerken, en ‘Bob Boon Singers in concert’, een avondvullend programma met professionele geluidsversterking en belichting.

2013

De Bob Boon singers bestaan 50 jaar … En dat jaar stoppen zij ook met optreden …

2014

Op 8 november 2014 komen de ex-singers nog eens samen om na te genieten van 50j mooie herinneringen.

2016

Het rijke muzikale patrimonium van 50 jaar BBS mag niet verloren gaan. Op een zwoele zondag wordt werk gemaakt om dit erfgoed in kaart te brengen en om partners te vinden om dit levend te houden. Zangtekoren VZW wordt opgericht om de muzikale archieven van de Bob Boon Singers en de Gezelle Gezongen Databank er in onder te brengen.
Het archief van de Bob Boon Singers krijgt zo een bestemming!